Yenilebilir Altın Kullanımının Kısa Tarihi

Mısır firavunları zamanından başlayarak altın, tanrıların teveccühünü kazanmak için kullanılmıştır. Antik Mısır’da yaprak altın, firavunların mezarlarının süslenmesinde kullanılmıştır. Bilinen ilk kullanımı yaklaşık 5000 yıl kadar önce Mısır’ın İskenderiye şehrindedir. Mısırlılar ilk başlarda altını bugünkü mücevherler gibi değerli bir metal olarak kullanmışlardır. Sonraları sıvı altından yapılmış iksirler geliştirilmiş, gençliği korumayı ve hastalıklardan arınmayı sağladığı düşünülmüştür.

Japonya gibi Uzakdoğu medeniyetlerinde de yaprak altının yüzyıllar boyunca yiyecek ve içeceklerde hatta tıbbi amaçlar ile kullanıldığı görülmektedir. 16. yüzyılın ortalarında Avrupalı asillerin mutfaklarında da yerini alan yaprak altın, bazı Avrupa ülkelerinde o kadar yaygınlaşmıştır ki altın kaynaklarının tükenmemesini sağlamak amacıyla bir öğünde en fazla 2 tabakta kullanılması yönünde kısıtlamalara gidilmiştir.

Rönesans döneminde modern tıbbın kurucusu kabul edilen Paracelcus (1493 – 1541), altın da dahil olmak üzere çeşitli metallerin karışımı ile başarılı ilaçlar geliştirmiştir.

1900’lü yıllarda cerrahlar, ufak altın parçalarını derinin altında diz ve dirsek bölgelerindeki iltihaplı eklemlere yakın yerlerde kullanmışlardır.  

Bir Fransız doktorun altının antienflamatuvar özelliğini keşfettiği 1929 yılından beri altın bileşimleri romatoid artrit tedavisinde kullanılan ilaçlara katılmıştır. Son 20 yıldaki çalışmalarda altın bileşimlerinin potansiyel HIV virüslerine karşı ve hatta bazı kanser tedavilerinde faydalı olduğu görülmüştür.

Altının kullanımının artrit, rahim ağzı kanseri, prostat kanseri, Alzheimer, sinir sistemi ve yaşlanma yavaşlatma gibi alanlardaki tedavi edici özellikleri üzerine birçok kontrollü bilimsel çalışma gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmalarda, herhangi bir yan etkisi olmaksızın altın tüketimi ile semptomların durması veya bazı durumlarda gerilemesi arasında bir korelasyon olduğu tespit edilmiştir.

Altın; organik topraklarda, meyve ve sebzelerde doğal olarak az miktarda da olsa bulunmaktadır. Ancak; çevresel kirliliğin arttığı günümüzde toprak kalitesi ciddi oranda düşmüş ve genetiği ile oynanmış gıdalar sofralarımızda yerini almaya başlamıştır. Bu da gıdalardan temin edilmesi gereken vitamin ve minerallerin eksik kalmasına yol açmıştır. Yenilebilir altın kullanımı, vücudun ihtiyaç duyduğu her metalden biri olan altın takviyesinde önemli bir yere sahiptir.

 

24 Ayar Yenilebilir Yaprak Altın ve Yaprak Gümüş

24K yenilebilir yaprak altın ve yaprak gümüş, yiyeceklere farklı bir boyut katmaktadır. Yenilebiliraltin.com, satışını yaptığı ürünleri büyük bir titizlikle seçmekte ve bu ürünlerde şu standartları aramaktadır:

- Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi Onayı ve/veya Avrupa Birliği Gıda Normları'na Uygunluk Sertifikası

- Helal Sertifikası

- ISO 17025 akreditasyonuna sahip bir laboratuarda gerçekleştirilmiş analiz raporu